Vår mat

För att orka leka och hålla igång en hel dag krävs mycket energi. På Futuraskolan International är maten god, vällagad och näringsriktig. Vår mat lagas från grunden med en grön ambition och fokus på svenska råvaror i Futuraskolan Internationals egna kök. Vi vill med vår passion för bra råvaror och mat dela med av oss av detta under barnens och elevernas väg mot vuxenlivet. Att ta sig an nya utmaningar och kulturer skall vara som en buffé av smaker och dofter från världens alla hörn.

Vi arbetar för att få barn och elever att äta efter kostcirkeln med en jämn fördelning av proteiner, kolhydrater och grönsaker. Det är även viktigt för oss att minimera mängden mat som går till spillo. Vi vill att våra barn och elever skall vara medvetna om miljöpåverkan och svinn samt att jordens resurser inte är oändliga.