Go to
Futuraskolan international School of Stockholm

Ett silver med guldsmak!

Europamästerskapen för skolor i Badminton spelades i Clermont-Ferrand i Frankrike i slutet av juni. Futuraskolan International Bergtorp ställde upp med ett lag bestående av tre flickor och tre pojkar. Under fem mycket varma dagar spelade vi matcher mot skolor från 10 olika länder. Förutom själva tävlandet fick vi deltaga i utflykter och kulturella sammankomster. 

En kväll ordnades Nationernas afton då alla länder skulle presentera sitt land och dess kultur. Vi bjöd på smörgåsar med Wasa knäcke och kaviar samt Ahlgrens bilar av alla sorter. Vi visade ett bildspel om Sverige och Stockholm. Som avslutning tog vi fram en midsommarstång i miniatyr och lärde alla länders deltagare att dansa “små grodorna”.

Nu tillbaka till själva tävlandet. Alla 11 länder spelade lagmatcher mot varandra och Futura-laget vann alla dessa 10 lagmatcher. I slutspelet vann vi sedan kvartsfinalen mot Lettland och semifinalen mot Tyskland. I finalen ställdes vi mot Frankrike som vi besegrat i gruppspelet. Efter en otroligt spännande match vann Frankrike med 105-100 och det tog ganska lång tid för vårt lag att komma över besvikelsen. Marginalerna är inte alltid på ens sida och just den här dagen var det precis så.  Laget ska vara grymt nöjda och stolta – 13 matcher och 12 vunna. Silver med Guldsmak!